Nuorisokoti

“Lapset eivät tiedä, kuinka pyytää sitä mitä eivät tiedä tarvitsevansa. Heidän pyyntönsä tulee käyttäytymisen muodossa.”

Bonnie Harris

Nuorisokoti

Lastensuojelua yli 20 vuoden kokemuksella.

lastensuojelu

Lastensuojelun perustason ympärivuorokautiset laitospalvelut

Kaksi 7 paikkaista yksikköä, Tuikku ja Lyhty. Yksiköt ovat tarkoitettu 12–17 vuotiaille huostaanotetuille, kiireellisesti sijoitetuille tai avohuollon tukitoimina sijoitetuille lapsille.

lastensuojelu

Kaksi seitsemänpaikkaista lastensuojelun osastoa

Yksikkömme on vanha kaksikerroksinen puutalo, idyllisten maalaisrakennusten ja luonnon ympäröimänä.  Harrastusmahdollisuudet lähialueella ovat erinomaiset. Opiskelumahdollisuudet lähialueen ammattioppi - ja erityisammattioppilaitoksissa, valmentavilla linjoilla sekä Peräpohjolan opistolla ovat myös monipuoliset.

henkilöstö

Henkilöstö

Lastensuojelun perustason yksiköissämme työskentelee sosiaali- terveys- ja kasvatusalan osaava ja koulutettu henkilökunta. Vakituinen henkilökuntamme on täydennyskoulutettu, muun muassa mielenterveys- ja päihdetyön, neuropsykiatrisen valmennuksen ja seksuaalineuvonnan koulutuksilla.

Toiminta-ajatus

Tarjoamme ympärivuorokautista lastensuojelun sijaishuollon palvelua, joka on suunnattu haasteellisessa elämäntilanteessa ja laitoskuntoutuksen tarpeessa oleville lapsille. Sijoitetutulla nuorella voi olla tunne-elämän haasteita, käytöshäiriöitä, psyykkistä oireilua, neuropsykiatrisia haasteita, päihdekokeiluja tai asosiaalista käyttäytymistä sekä ongelmia koulun käynnissä ja kaverisuhteissa. Nuorella voi olla erilaisia kulttuuritaustoja. Yksiköissämme käytetään kattavasti myös eri menetelmiä lasten kuntoutumisen ja turvallisuuden tukena, mm. AGGRESSION REPLACEMENT TRAINING® (ART) -, Lapset puheeksi ® -, sekä MAPA® – haasteellisen käytöksen ennaltaehkäisyn ja hallinnan menetelmiä. Tarjoamme nuorisopsykiatrian erikoislääkärin palveluita ja vastaanottoa sovitusti asiakkaillemme.  

Pohjankodit Oy

Pohjantie 21

94400 Keminmaa 

Y-tunnus